Informatie kantinediensten

 

ALGEMEEN:

De kantine-, keuken- en schoonmaakdiensten voor 2017 kunnen weer ingepland worden in AFHANGBORD. Ieder seniorlid tussen de 18 en 70 jaar is verplicht kantine-, keuken of schoonmaak diensten te draaien. Zo kunnen we de kantine open houden voor leden die na het tennissen een drankje willen drinken. In AFHANGBORD kun je aangeven welke vrijwilligersdienst je wilt vervullen. Vind je het leuk om tijdens activiteiten achter de bar of in de keuken te staan, zoek dan op wanneer activiteiten gepland zijn en plan je dienst op die dagen.

Wanneer je geen kantinediensten kan draaien kun je de diensten eventueel ook afkopen voor € 100,-. Stuur dan een mail naar kantine@tvoudbeijerland.nl. Als je geen mail stuurt dat je wilt afkopen en ook geen diensten invoert, heeft de vereniging het recht om diensten voor je in te voeren of om een afkooprekening te sturen.

Je vrijwilligersdiensten dienen ingepland te zijn voor 25 maart wanneer je je nieuwe KNLTB-pas ophaalt.

 

ZELF VRIJWILLIGERSDIENST INVOEREN IN AFHANGBORD

Sinds 2012 kan iedereen zijn eigen bardienst/keukendienst/schoonmaakdienst invoeren in AFHANGBORD.

Hoe ga je te werk om je dienst in te plannen:

  •  Maak een geldig wachtwoord aan op WWW.AFHANGBORD.NL Als je al eerder op afhangbord bent geweest, kun je inloggen met je KNLTB nummer en je zelf gekozen wachtwoord. Ben je nog nooit eerder op afhangbord geweest, dien je dit aan te maken. Je kiest eerst inloggen en daar volg je verder de stappen die worden aangegeven.
  • Als je bent ingelogd op www.afhangbord.nl en je wilt je diensten gaan inplannen, klik je in het menu aan de linker kant op bardienst.
  • Vervolgens klik je op Bardienstrooster.
  • Daarna kies je de dag waarop je bar-/keuken- of schoonmaakdienst wilt doen. Je krijgt dan het menu van die betreffende dag en krijg je een overzicht welke diensten die dag nog beschikbaar zijn. Als er die dag geen diensten meer beschikbaar zijn is het vakje rood gekleurd.
  • Het gehele jaar is beschikbaar.

Als je alsnog verhinderd bent na het inplannen is dit alleen te wijzigen als je zelf voor vervanging zorgt. Daarna dienen de beide personen die willen ruilen elk een mail te sturen naar kantine@tvoudbeijerland.nl

Je kunt ook iemand van de bardienstpoule benaderen die dan tegen betaling van €30 de bardienst van je overneemt. Wie er in de bardienstpoule zitten, kun je vinden op de website onder het kopje kantine en dan kantinedienst poule. Verzuim zonder vervanging te hebben geregeld, wordt niet geaccepteerd en derhalve 'bestraft' met €35,00 boete. Deze dienst zal tevens ingehaald moeten worden.


IVA Certificaat

Als je kantinediensten draait, dien je in het bezit te zijn van een IVA (Instructie Verantwoord Alcoholgebruik) certificaat. Dit kost je ongeveer een kwartiertje van je tijd. Als je namelijk bardienst vervult en je hebt geen IVA certificaat en we krijgen een controle vanuit de gemeente OBL, kan krijgt de vereniging een forse boete van € 900 en je krijgt zelf ook een boete van € 450. Dit willen we natuurlijk niet en daarom willen we je ook vragen voordat je je bardienst gaat vervullen deze e-learning training te volgen via http://www.nocnsf.nl/iva

Als je de test doet, vul dan bij emailadres bardienstverantwoordelijke in:  en dan ontvangen wij bij TVO het certificaat. Bij controle moeten de certificaten van de betreffende bardienstvrijwilliger kunnen worden getoond.

Kantine handboek

Hoe het er tijdens een kantinedienst aan toe gaat staat beschreven in het kantinehandboek welke achter de bar ligt.


Ogenblik a.u.b. ...